על ההבדל בין דיגיטל לחדשנות
דיגיטל הוא החיבור בין הביזנס לטכנולוגיה. חדשנות היא השלב הבא - היא מתייחסת לחשיבה מחדש על העסק על מוצרים חדשים ומודלים עסקיים חדשים

הטור נכתב במשותף עם אורלי שטרן-יצחקי, מנהלת הדיגיטל והחדשנות של מנורה מבטחים
ארגונים רבים בגדלים שונים מבינים כיום כי חייבים לשחק במגרשי הדיגיטל והחדשנות על מנת להישאר רלוונטיים, אך לא תמיד ברור איך ועד כמה. בטור זה ננסה להגדיר במה מדובר ואת ההבדל בין שני המושגים.
כשמדברים על דיגיטל, יש הנוטים לייחס את המונח לשיווק דיגיטלי, שהוא הדרך לקדם את העסק והמכירות באמצעות פלטפורמות חברתיות ודיגיטליות כמו פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם, דואר אלקטרוני ועוד.
כיום ברור כי לדיגיטל יש משמעות רחבה יותר. דיגיטל הוא החיבור בין הביזנס לטכנולוגיה; דיגיטל מאפשר לארגונים לייצר ערך אמיתי ללקוחותיהם ומכאן גם לארגון עצמו, זאת באמצעות כלים טכנולוגיים מתקדמים; דיגיטל כולל בדרך כלל אתרים, אפליקציות מובייל, תקשורת באמצעות דואר אלקטרוני, וואטסאפ ו-sms, קידום דיגיטלי (שיווק) וכמובן תהליכי Self Service המאפשרים ללקוח להתנהל בצורה עצמאית ולבצע תהליכים מקצה לקצה, ללא מעורבות יד אדם.
נשמע כאילו דיגיטל נוגע בכל, ואכן כך. מהלכים דיגיטליים נוגעים בכל הרבדים של התאגיד ומשלבים סוגיות עסקיות, שירות לקוחות, סוגיות משפטיות וכמובן טכנולוגיות יחדיו. זו בדיוק הסיבה שבגינה אוהבים להשתמש במונח "טרנספורמציה דיגיטלית". על מנת ליישם את אותם המהלכים בדיגיטל, נדרש שינוי משמעותי ברמת הארגון. לא ניתן לקחת תהליכים עסקיים מיושנים ופשוט למכן אותם שכן בכך לא תיווצר החוויה המצופה על ידי הלקוח. ארגונים שונים נמצאים בשלבים שונים של אותה טרנספורמציה ועוסקים ביצירת חוויה דיגיטלית בסיסית במקרים רבים.
החדשנות, לעומת זאת, היא השלב הבא. החדשנות מתחברת ליכולות הטכנולוגיות והפלטפורמות הדיגיטליות, אבל לא רק. חדשנות בארגונים מתייחסת לחשיבה מחדש על העסק - על מוצרים חדשים ומודלים עסקיים חדשים. כל זאת נעשה באמצעות שימוש בטכנולוגיות מתקדמות וחשיבה "משבשת" (Disruptive). חדשנות מתייחסת גם לשינוי תרבות ארגונית, לשינוי תפישה אצל מנהלים ובעלי שליטה וכן לשינוי תהליכים בארגון.
לכאורה, ניתן להניח כי ארגונים גדולים הפועלים שנים רבות בתעשיות ותיקות נדרשים לסיים את המהפכה הדיגיטלית טרם שיגיעו לחדשנות. בפועל, אפשר גם אחרת. ואף רצוי.
תעשיית הביטוח, למשל, היא תעשייה ותיקה, ומכאן פועלת באמצעות אותם מודלים עסקיים ואקטואריים שנים ארוכות. עולם הביטוח מוכר את אותם המוצרים באותן הדרכים מזה שנים. בשנתיים האחרונות אנו עדים לשינויים בתעשיית הביטוח, שנובעים, בין היתר, מיכולות טכנולוגיות מתקדמות ומשחקנים חדשים שצצים בעולם הביטוח, כמו חברות ביטוח דיגיטליות קטנות הממוקדות במספר מוצרים מצומצם ומשום היותן Digital Natives, מאפשרות חוויית לקוח פשוטה ומתקדמת.
חברות גדולות משתמשות בחדשנות דיגיטלית על מנת לעודד התנהגות נכונה יותר. חברת הביטוח NationWide למשל, עושה שימוש במכשיר האלקסה של אמזון על מנת לעודד נהיגה נכונה, תוך הצעת תמריצים בפרמיית הביטוח. התוצאה היא חיסכון מצד אחד לחברות ומצד שני לצרכנים.
אחד הכלים להפיכת תהליכים מורכבים המתנהלים שנים רבות באמצעות ניירת וגורמים אנושיים רבים המעורבים בתהליך הוא השימוש בבינה מלאכותית. טכנולוגיה זו מאפשרת קבלת החלטות באופן אוטומטי ומתן מענה מיידי ואישי ללקוח. הטכנולוגיה מחליפה תהליך מורכב וארוך של קבלת החלטות אנושית המייצרת אי ודאות בצד הלקוח וחוסר עקביות בצד החברה. שתי חברות ישראליות מעניינות בתחומים אלו הן Five Sigma שמציעה מערכת ניהול תביעות מבוססת בינה מלאכותית, ו-Atidot שמציעה פלטפורמה מבוססת ביג-דאטה שמאפשרת לחברות ביטוח לייצר מודלים אנליטיים שהופכים את תהליכי קבלת ההחלטות למהירים ויעילים יותר.
במקביל, ניתן לראות חדשנות צומחת בחברות ביטוח, החל ממעבר מתשלום שנתי קבוע על ביטוח לתשלום On demand ו-Pay Per Use. דוגמה מעניינת לכך ניתן למצוא בחברות המאפשרות הפעלת ביטוח רק בזמן השימוש ברכב ותשלום על השימוש בפועל בלבד. Bambi Dynamic היא דוגמה לחברה שכזו. החברה מציעה לנהגים את היכולת להפעיל או להשהות את ביטוח הרכב שלהם, באופן שמאפשר להם לשלם רק כשהם זקוקים לכיסוי. חברה נוספת היא Trov, שלא רק מאפשרת ביטוח On Demand כפי שהוזכר לעיל, אלא גם מאפשרת ללקוחות פוטנציאלים לצלם מוצרים באמצעות הסלולרי ולקבל הצעת מחיר לביטוח.
דיגיטל וחדשנות מקדמים זה את זה ומאפשרים לתאגיד לעשות את הזינוק הבא לטובת הלקוחות.
עוד פוסטים מזירת הניתוחים

זה לא הזמן למומחים מטעם עצמם
בשעת משבר זאת, מומלץ להוריד את טון הביקורת על מנהלי המשבר במשרד הבריאות, שמנהלים אותו עד כה בצורה מעוררת הערכה

האם וירוס קורונה יכול לעבור באוויר?
מאמר חדש טוען כי העברת וירוס קורונה באוויר היא אפשרית, כמו גם זיהום סביבתי שנגרם עקב חולי קורונה השוהים בחדר. ואולם, המחקר מעלה הסתייגויות שונות, שטרם זכו למענה

לאוצר יש כלי יעיל שיחסוך למשק מיליארדים - אז למה הוא לא משתמש בו?
ארכימדס אמר פעם "תנו לי נקודת משען ואזיז את העולם ממקומו", ואני אומר - תנו למגזר העסקי תאריך יעד והוא יוציא אותנו מהמיתון

זה מרגיש כמו מלחמה - אבל ההתאוששות תהיה מהירה הרבה יותר
משבר הקורונה יוצר תחושת קטסטרופה - אך חשוב לזכור שהנגיף לא מוחק הון פיזי והכלכלה הריאלית תוכל להתאושש במהרה לאחר שיובס ■ בכך המשבר הנוכחי דומה יותר למשבר 2008 מאשר למלחמת העולם השנייה

ישראל יוצאת מהגדילה האקספוננציאלית, אך משאירה את הצוותים הרפואיים מאחור
במשרד הבריאות מציגים את הנתונים בסקלה לינארית, ואז קשה יותר לראות איך הדברים משתנים - ובפרט האם יש גדילה אקספוננציאלית. דרור פייטלסון מציג אותם בסקלה לוגריתמית, ויש לו בשורות טובות ובשורות רעות
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר