ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה כללי במשק כחלק מהמלחמה בתאונות הבנייה
ההכרזה אושרה על ידי הנהגת הארגון ■ המשמעות: בתוך שבועיים יכולה לפרוץ שביתה כללית ■ דרישות ההסתדרות מעורפלות

"הקטל בעבודה, ומספר הפצועים הגדל, לא יכולים להימשך. זו בעיה לאומית, והמדינה מוכרחה להתעורר ולשים לה סוף באופן מיידי. חייבים להחזיר את הבטיחות לעובדים" - כך אמר לפני זמן קצר יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, בישיבה מיוחדת של פורום הנהגת ההסתדרות שעסקה בתאונות בתחום הבנייה.
במהלך הישיבה אישרו חברי ההנהגה הכרזה על סכסוך עבודה כללי במשק, כחלק מהמאבק שמוביל הארגון בתופעת תאונות העבודה. מחר תאושר ההכרזה גם בבית נבחרי ההסתדרות, ותלווה בקמפיין שילוט חוצות בכל רחבי הארץ תחת הסיסמה: "עובדים כדי לחיות. לא כדי למות".
מתחילת 2018 נהרגו 31 עובדי בניין ויותר מ-100 נפצעו קשה. לפני כחודשיים התריע ניסנקורן כי אם תימשך ההתעלמות מצד הממשלה והמעסיקים, ולא ייעשה צעד משמעותי לצמצום נגע הפגיעות בעבודה - בייחוד כאלה הנגרמות מנפילה מהגובה בעבודות בניין - תכריז ההסתדרות על סכסוך עבודה כללי במשק לאחר החגים. כעת, לאחר שתמה תקופת החגים ולאחר שלא הוצעו צעדים אופרטיביים לטיפול בנושא, החליט ניסנקורן לקדם את אישור ההכרזה על סכסוך עבודה. המשמעות היא שבתוך שבועיים יכולה ההסתדרות להכריז על שביתה כללית במשק
דרישות הארגון מעורפלות: "ההסתדרות דורשת להגיע להסדרה מוסכמת במסגרת קיבוצית מול כלל הגורמים הרלוונטיים, לשם שמירה על זכותם הבסיסית של העובדים לעבודה בטוחה" נכתב בהודעה שפורסמה.
ניסנקורן אמר לפני דקות אחדות בישיבת הנהגת ההסתדרות כי "ההיגיון ותפישת כבוד האדם שלנו כחברה לא עולים בקנה אחד עם העובדה שבישראל חיי העובדים נתפשים כחסרי ערך ונתקלים בחומה של אדישות. המספרים בלתי נתפשים - עוד ועוד עובדים נופלים אל מותם בהרג מיותר שאפשר למנוע בקלות - אך לצערי המדינה ממשיכה להתנהל כאילו לא אכפת לה מהנושא. כחברה, זו חובתנו המוסרית והערכית להילחם בתופעה".
שר העבודה והרווחה חיים כץ שלח היום מכתב תגובה לניסנקורן ובירך על החלטת ההסתדרות להצטרף למאמצי משרד העבודה והרווחה לשיפור מצב הבטיחות באתרי הבנייה. כץ שב והזכיר כי האחריות לשלום העובדים היא בראש ובראשונה של הקבלנים וכתב כי נדרשים למנהל הבטיחות כ-200 תקני כוח אדם ו-55 מיליון שקל להעמקת ההרתעה: אני מברך על החלטת ההסתדרות להצטרף ולקחת חלק יחד עם המשרד במאמץ לשיפור מצב הבטיחות באתרי הבנייה. כידוע, מאז כניסתי לתפקיד, שמתי את הנושא בראש סדר העדיפויות, ופעלתי לקידום צעדים משמעותיים לשם שיפור מצב הבטיחות בענף הבניין ושמירה על חיי העובדים, בניגוד למה שנעשה ב-70 השנים האחרונות.
"בין יתר הצעדים שנקט משרד העבודה והרווחה במטרה לבלום את הקטל באתרי הבנייה, ראוי להדגיש את החלת משטר העיצומים הכספים האישיים על קבלנים בגין הפרות הוראות הבטיחות והגבלת העסקת בני נוער באתרים. כמו גם יצירת שיתופי פעולה עם הפרקליטות, המשרד לביטחון פנים והמשטרה לצורך הקמת יחידת חקירות חדשה ייעודית לנושא, הסטת משאבים לטובת הגדלת מספר המפקחים, טיפול ישיר בפניות מהציבור ושילוב טכנולוגיה מתקדמת לצורך פיקוח על הבטיחות באתרים.
"לצערנו הרב, אנו עדים לאירועים שבהם קבלנים אינם מיישמים את הוראות החוק באתרי הבנייה ובכך מסכנים מדי יום חיי אדם".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר